Bli med på Start hjemme-utfordringen

Fra 16. januar til 6. februar utfordrer vi norske husholdninger til å gjøre enkle klimatiltak hjemme. Som deltaker i utfordringen vil du blant annet bli utfordret til å spise mindre kjøtt, fylle oppvaskmaskinen helt opp og slå av lys du ikke bruker. Effekten av innsatsen måles i CO2e.

Bli med på Start hjemme-utfordringen

Utfordringen gjennomføres med klimaverktøyet ducky.no som er en norskutviklet web-applikasjon som du kan bruke via nettleseren på PCen din, på nettbrett eller på mobiltelefonen din.

 

Sånn deltar du:

  1. Opprett konto på ducky.no.
  2. Registrer hjemmet ditt, få et grovregnet klimaavtrykk og mål for utfordringen.
  3. En person i husholdningen registrerer de daglige tiltakene som gjennomføres.
  4. Følg med på e-post for påminnelser, statistikker og illustrering av CO2e-utslippet du har redusert.

 

Premier
Jo flere som deltar, jo større blir den reelle gevinsten. Nemlig et bedre miljø og en mer bærekraftig fremtid. Men, vi vil selvsagt også applaudere alle som delta i Start hjemme-utfordringen og trekker derfor ut flere vinnere av IKEA-gavekort for å legge til rette for et mer bærekraftig hjem.

1. premie: Lev mer bærekraftig hjemme – få hjembesøk og veiledning av hjeminnredningsekspertene våre og et gavekort på 8.000,-.
Vinneren trekkes blant husholdninger som har oppnådd hjemmets klimamål.

2. premie: Lev mer bærekraftig hjemme – få hjembesøk og veiledning av hjeminnredningsekspertene våre og et gavekort på 6.000,-.
Vinneren trekkes blant husholdninger som har deltatt i konkurransen og registrert sine miljøtiltak minst 15 av 21 dager.

3.– 5. premier: Lev mer bærekraftig hjemme – vinn gavekort på 2.000,-. Vinnerne trekkes blant husholdninger som har deltatt i konkurransen og registrert sine miljøtiltak minst 5 av 21 dager.