Om IKEA og bærekraft

IKEA ønsker å ha en positiv innvirkning på mennesker og miljø. Derfor satser vi stort på ting som virkelig betyr noe. Vi har gått over til LED i hele belysningssortimentet vårt, vi kjøper inn all bomullen vi bruker i produktene våre fra mer bærekraftige kilder og innen 2020 skal vi produsere like mye fornybar energi som vi forbruker.

Om IKEA og bærekraft

Det mange ikke vet er at bærekraft er en av hjørnesteinene i IKEAs virksomhet. Det er ikke noe IKEA gjør ”bare for å være flinke” ­– men vi mener at det er den eneste måten man kan drive forretning på i møtet med nåtidens mer alvorlige klima- og miljøutfordringer

I tillegg til at vi tar ansvar for å gjøre vår egen virksomhet så bærekraftig som mulig, er det for IKEA både naturlig og viktig å benytte vår posisjon for å inspirere millioner av mennesker til å leve et mer bærekraftig liv hjemme. Dette er et ansvar vi tar veldig seriøst – og vi oppfordrer alle kundene våre til å spare energi, bruke mindre vann, redusere mengden avfall og leve sunne liv. Det skal ikke så mye til. Hvis mange gjør litt, kan vi sammen gjøre en stor forskjell for en mer bærekraftig framtid.